روز بروز تعداد بیشتری از خانم ها، کسب و کار خودشان را راه اندازی میکنند و تعداد زنان کارآفرین بیشتر میشود، اما پیوسته  برای مدیریت و اداره کسب و کارشان  با چالش هایی روبرو هستند. و همچنان با وجود همه این چالش ها ، برای بقا و رشد کسب و کارشان میجنگند و ادامه میدهند.

1- بودجه محدود

همه کسب و کارها به اندازه کافی خوش شانس نیستند که برای تجارتشان سرمایه گذار داشته باشند و بدون نگرانی در مورد هزینه ها بتوانند روی رشد کسب و کارشان تمرکز کنند. بسیاری از کارآفرینان و صاحبان کسب و کار مجبور هستند خودشان بودجه مورد نیاز برای راه اندازی و اداره کسب و کارشان را به طرق مختلف تامین کنند.و در این بین  کسب و کارهای زنان از جمله کسب و کارهایی ست که  که از حمایت مالی چندانی برخوردار نیستند. به دلیل تعصبات جنسیتی و فرهنگی، عموما به خانم ها برای راه اندازی کسب و کارشان براحتی وام نمیدهند  و بسیاری از موسسات ترجیح میدهند به کسب و کارهایی وام بدهند یا سرمایه گذاری کنند که طرف حسابشان یک آقا باشد.

 

2- ایجاد تعادل بین زندگی شخصی و کاری

بسیاری از خانم ها فقط مدیر یا شاغل نیستند. بسیاری از خانم ها دارای خانواده ، همسر، فرزند و  سایر مسئولیت ها هستند. انتظارات ناشی از تعهدات شخصی و شغلی یکی از مهمترین و رایج ترین مسائلی ست که میتواند  یک زن را تحت فشار قرار دهد تا نهایتا از بین کار و خانواده، یکی را فدای دیگری کند.

اعضای خانواده انتظار دارند که او یک مادر و همسر باشد ، در حالی که دنیای تجارت و کسب و کار از او انتظار دارد به عنوان یک مدیر نسبت به و کسب و کار تعهد نشان دهد. و این مسئله برای کسانی که به تنهایی مدیریت خانواده را به عهده دارند دشوارتر می شود زیرا مجبور هستند کل بار زندگی را به تنهایی به دوش بکشند. برخی ازخانم ها می توانند بین این دو حوزه زندگی تعادل را برقرار کنند، در حالی که برخی دیگر ، بیش از حد در امور خانواده یا کار غرق میشوند و از توجه به بخش  دیگر غافل میمانند.

 

3- ترس از شکست

راه اندازی یک کسب و کار بصورت کلی ریسک زیادی دارد و شرایط و اتفاقات پیش بینی نشده، بخشی طبیعی از راه اندازی یک کسب و کار است.و همین قضیه موجب به ایجاد ترس از شکست میشود. ترسی که ا گر به درستی مدیریت نشود باعث میشود کاری آغاز نشود و تلاشی صورت نگیرد. هیچ ضمانتی برای موفقیت یک کسب وکار وجود ندارد و فردی که شروع به راه اندازی یک کسب و کار میکند به این واقعیت آگاه است. ولی نوبت به خانم ها که میرسد این ترس از چیزهای شناخته شده و ناشناخته پررنگ تر میشود. بسیاری از زنان از شکست می ترسند ، به ویژه اگر اطرافیانشان به توانایی آنها در موفقیت در دنیای تجارت و کسب و کار، اعتماد و ایمان نداشته باشند. این ترس بسیار سمی و خطرناک است ، زیرا در اداره کسب و کار، موقعیت هایی رخ میدهد که نیاز به تصمیم گیری های کلیدی و حیاتی دارد و اگر در چنین مواقعی ،فرد به جای اینکه از روی اعتماد به نفس و شجاعانه تصمیم بگیرد، تصمیش از روی ترس باشد، احتمال شکست یا آسیب به کسب و کار، افزایش پیدا میکند. در نتیجه حتی زمانیکه کسب و کار میتواند موفق شود و رشد کند شکست میخورند.

 

4 – سیستم پشتیبانی ناکافی

اگر خانم ها از یک سیستم حمایت گرایانه کامل  برخوردار باشند ، چه اتفاقی می افتد؟

عدم موفقیت یا دست و پنجه نرم کردن در کسب و کار می تواند نتیجه فقدان و نبود سیستم پشتیبانی کافی باشد. در دنیای تجارت ، هیچ مردی مثل یک جزیره عمل نمیکند ولی  زنان با چالش های بزرگ و زیادی مواجه میشوند که ناشی از عدم یک سیستم پشتیبان و حامی ست . آنها به دلیل نداشتن ارتباطات مربوطه  کافی در جنبه های مختلف از تامین بودجه تا حتی حمایت های عاطفی ، خلا بزرگی را در این زمینه احساس میکنند. همچنین آنها برای حرکت در این مسیر ناشناخته و جدید نیاز به راهنمایی مربیان و افراد باتجربه دارند و چون این موارد  عموما گران و پرهزینه هستند باعث میشود خانم ها راه اندازی کسب و کارشان،  یا رشد و توسعه آن را به تاخیر بیاندازند .

 

5 – نابرابری و تبعیض جنسیتی

قوانین ، فرهنگ ها ، دین و سیاست همه و همه بر اساس بنیادی مردسالار بنا شده اند. و زنان باید در دنیایی مردانه در حالی که با فشارهای روانی و  تبعیض های زیادی روبرو هستند راه خود را باز کنند و پیشرفت کنند. حتی در کشورهای توسعه یافته ،اگرچه قوانین و سیاست ها  تلاش کرده اند تا فضای کسب و کار مطلوبی را برای همه و فارغ از بحث جنسیت، ایجاد کنند ، اما در عمل همچنان مشکلات و دیدگاههای مرد سالارانه پابرجاست .

 

6- دسترسی محدود به دانش  و اطلاعات

توانمند سازی یک زن با دانش و آگاهی تنها آغاز سفر طولانی در موفقیت یک کسب و کار است. زندگی یک فرآیند یادگیری روزانه ست که هر روز با اطلاعات جدیدی همراه است. متأسفانه ، دسترسی خانم ها به اطلاعات بروز در حوزه کسب و کار محدود است. اگرچه که دلیلش میتواند نتیجه شرایط رقابتی باشد ،ولی خانم ها باید فراتر بروند و اطلاعات ضروری و کاربردی مرتبط با موفقیت و توسعه کسب و کارشان را بصورت مستمر دریافت کنند.

 

7- نگاه نامطلوب و ناکافی به زنان در دنیای کسب و کار

از جمله چالش هایی که خانم ها در راه اندازی و مدیریت کسب و کارهایشان تجربه می کنند، محدودیت های اجتماعی و سنتی است که مشارکت زنان در تجارت را محدود میکنند. در برخی مواقع ، بویژه در هنگام معاملات این مردان هستند که  مذاکره می کنند، معامله میکنند و چهره اول تجارت می شوند. صرف نظر از این چالش ها، خوشبختانه دنیای تجارت به تدریج توانایی ها و مشارکت های زنان را می پذیرد و قبول میکند زنان به تنهایی میتوانند در معاملات و مذاکرات و اخذ تصمیم ها ی مهم و حیاتی کسب و کار متعهد و قدرتمندانه عمل کنند.

 

8- تواضع نابجا داشتن

بسیاری از زنان موفق که تلاش کرده اند و موفق شده اند معمولا با بیان موفقیت هایشان راحت نیستند. میترسند شاید مغرور یا از خودراضی دیده شوند ولی باید به یاد داشته باشید فروتنی حیا و خجالتی بودن نیست. اگر موفقیتی کسب میکنید اجازه دهید دیگران ببینند و تحسینتان کنند.

وقتی به عنوان یک زن در دنیای کسب و کار به موفقیتی دست پیدا میکنید ، این موفقیت به شما انگیزه می دهد که بیشتر کار کنید و در کار خود به موفقیت های بیشتری برسید. موفقیت شما به دیگر زنان قدرت میدهد تا جرئت کنند و گام در مسیر رویاهایشان بگذارند. اجازه دهید موفقیت های شما الهام بخش دیگر زنان توانمند باشد.اعتماد به نفس بخشی اساسی در شکوفایی و رشد است. وقتی یک زن با اعتماد به نفس رهبری کند ، دیگران هم پیروی می کنند.