گاهی اوقات وقتی اعضای خانواده یا دوستانمان، در شغل یا زندگی شخصی‌شان موفقیتی کسب می‌کنند ، با خودمان فکر می‌کنیم چرا ما به اندازه آنها خوش‌شانس نیستیم . بصورت کلی انسان‌ها درباره مواجهه با موفقیت بویژه موفقیت دیگران، مشکلات اساسی دارند.

ما به‌سادگی می‌توانیم موفقیت غریبه‌ها را بپذیریم و تحسین کنیم، ، اما دوست نداریم دوست قدیمی‌مان، یکی از همکلاسی‌های کودکی‌مان، و گاهی حتی خواهر و برادرهایمان از ما موفق‌تر شوند. در حالیکه واقعاً به آنها اهمیت می‌دهیم و دوست‌شان داریم.

موفقیت در جنبه‌های مختلفی در زندگی به‌دست می‌آید. موفقیت ممکن است  در یک کسب‌وکار شخصی موفق ، افزایش درآمد، گرفتن ارتقا شغلی، کاهش وزن زیاد و رسیدن به اندام مطلوب، ازدواج یا حتی یک پارتنر جدید تعریف شود. و رسیدن به موفقیت در میان نزدیک‌ترین دوستان ما، اغلب مشکل‌سازترین موضوع است.

اگر تا به‌حال احساس حسادت در دوستی را تجربه کرده باشید یا خودتان به موفقیت یک دوست حسودی کرده باشید، مهم است برای اینکه بفهمید دقیقاً چرا موفقیت آنها شما را آزار می دهد، وقت بگذارید. در‌غیر‌این صورت، ممکن است یک دوستی خوب به پایان برسد.

پایه و اساس اکثر دوستی‌ها، بر شباهت و برابری ست و عموما با این تصور شروع می‌شود که شما در یک یا چند مورد مشترک با یکدیگر برابر هستید و زمانی که یک طرف رابطه در موضوعی مشترک، موفق باشد درحالیکه طرف دیگر خیر، تعادل به‌هم می‌ریزد. بسیاری از کارآفرینان و افراد موفق می‌گویند هرچه موفقیت بیشتری کسب می‌کنند، احساس می کنند دوستان کمتری دارند.

“حسادت یک احساس طبیعی و نرمال است که همه تجربه‌اش می‌کنند، اما اگر مراقب نباشید، حسادت می‌تواند به رنجش و تلخی تبدیل شود.”

 

نحوه برخورد با احساس حسادت در روابط دوستانه و خانوادگی

 

حسادت در روابط نزدیک و دوستانه از کجا می آید؟

رقابت:

احساس حسادت از رقابت بین دو نفر نشات می گیرد.

عدم اطمینان در مورد توانایی های خود:

اگر فردی در مورد توانایی‌ها و ویژگی‌های خود صد‌در‌صد مطمئن باشد، هرگز احساس حسادت نخواهد کرد.

نیازمند بودن:

اگر فردی با مشکلی دست‌وپنجه نرم می‌کند و یا نیازی دارد، زمانی که یکی از نزدیکان او موفقیتی در آن حوزه یا مورد مشخص کسب می‌کند، بیشتر احساس حسادت می کند.

حسادت یک احساس عادی و طبیعی ست که همه افراد تجربه‌اش می‌کنند، اما اگر مراقب نباشید، حسادت می تواند به رنجش و تلخی تبدیل شود. بنابراین، کاملاً طبیعی است که هرازگاهی کمی حسادت کنید، البته تا جایی که همچنان برای دوست‌تان واقعاً خوشحال باشید. در واقع، کمی حسادت نه تنها بد نیست بلکه می‌تواند مفید باشد زیرا ممکن است به شما انگیزه دهد تا به موفقیتی مشابه دوست خود برسید.

 

با این حال، اگر احساس حسادت، از حد طبیعی بیشتر شود، این پیام را به شما می‌دهد که در مسیر اشتباهی قرار گرفته‌اید. احساس حسادت می تواند به این معنا باشد که شما عزت‌نفس پایینی دارید و ممکن است وسوسه شوید که در مورد فرد موفق، رودررو یا حتی بدتر از آن، پشت سر او بدگویی کنید.

بنابراین، به جای حسادت ورزی، از این فرصت استفاده کنید و از موفقیت آنها الهام و انگیزه بگیرید و سعی کنید از آنها بیاموزید. احساسات منفی را به احساسات مثبت تبدیل کنید. به دوستان‌تان افتخار کنید ولی در عین‌حال سعی نکنید از موفقیت آنها به عنوان توضیحی برای عدم موفقیت شخصی خود استفاده کنید.

 

در ادامه چند نکته برای کمک به شما، برای غلبه بر حسادت هایی که ممکن است نسبت به موفقیت دوست یا فردی از  نزدیکانتان داشته باشید آورده‌ام

 

  • از مقایسه خود با دیگران دست بردارید.

اگر مدام خود، دارایی‌ها، دستاوردها یا ظاهرتان را با دیگران مقایسه می‌کنید، فوراً این کار را متوقف کنید، زیرا این‌کار نه تنها شما را به جایی نمی‌رساند بلکه فقط باعث ناامنی و احساس خودکم‌بینی می‌شود. در عوض، یاد بگیرید که از زندگی خود صرف نظر از آنچه دارید راضی باشید. شما نمی دانید که دوستتان برای رسیدن به موفقیت چه سختی‌ها و چالش‌هایی را پشت‌سر گذاشته است.

 

  • تشخیص دهید که در حال حسادت کردن هستید.

خیلی مهم است که بتوانید با خودتان صادق باشید. گاهی اوقات از اعتراف به این که واقعاً به دوستانمان حسادت می کنیم متنفریم، اما برای حل این مشکل، باید وجود آن را تشخیص دهید و بپذیرید. زیرا تا زمانی‌که نپذیرید که نسبت به دوست‌تان حسادت می‌کنید، هیچ چیز نمی‌تواند به شما کمک کند تا بر آن غلبه کنید.

بنابراین، از خودتان بپرسید، آیا من دوست دارم جای آنها باشم؟ یا چیزی را که انها دارند داشته باشم؟

 

  • سعی کنید روی رابطه دوستی‌تان تمرکز کنید.

گاهی اوقات، حسادت کردن، می‌تواند یک دوستی یا رابطه خانوادگی خوب را خراب کند، سعی کنید به خاطر داشته‌ باشید که چرا این شخص را به عنوان دوست خود انتخاب کرده‌اید. اجازه ندهید موفقیت دوست‌تان مانع دیدن نقاط مثبت این دوستی شود.

ممکن است همه‌چیز تغییر کرده باشد، اما اکثر اوقات، آنها هنوز در اعماق وجودشان همان شخص هستند. بنابراین، حتی اگر اکنون به دوست‌تان حسادت می‌کنید، باید هنوز ویژگی‌های مثبتی در مورد او وجود داشته باشد که دوست دارید. به ویژگی‌هایی فکر کنید که هردو نفر شما را به‌هم نزدیک کرده است.

 

  • روی تقویت عزت ‌نفس‌تان کار کنید

نگاهی عمیق به درون و توانایی‌های خودتان داشته باشید.گاهی اوقات حسادت از ناامنی‌های درونی خودتان نشات می‌گیرد. به خودتان بگویید که منحصر‌به‌فرد هستید و به اندازه آن شخص دیگر خوب هستید. با آنچه هستید احساس راحتی کنید و باور داشته باشید با وجود اینکه می‌توانید رشد کنید و موفق‌تر باشید ولی همین چیزی که هستید کافی‌ و دوست‌داشتنی‌ست. ویژگی‌ها، استعدادها و توانمندی‌هایی را که دارید بشناسید و قدردان‌شان باشید، زیرا تا زمانی‌که یاد نگیرید قدر ویژگی‌ها و نقاط قوت‌تان را بدانید و تحسین‌شان کنید، هیچ‌کس دیگری این‌کار را نخواهد کرد.

 

مهمتر از همه به یاد داشته باشید، موفقیت یک منبع محدود نیست که به دلیل موفقیت افراد دیگر تمام شود. موفقیت‌های زیادی برای همه ما وجود دارد!

 

4 1 رای
امتیازدهی به مقاله